DILEMMA & VERDENSMÅL (DK)

Dilemmaspillet &
De 17 Verdensmål

Dilemmaspillet inviterer danske elever med på en lærerig tur til Vestafrika! Eleverne lærer hvordan det er at være ung i Sierra Leone, med særligt fokus på tabuer som menstruation, prævention, kønssygdomme og seksuelle rettigheder. Konteksten er Freetown's slumområder, hvor teenage graviditet, sugar daddies og fattigdom er store udfordringer hos unge.

Disse emner bliver formidlet gennem det interaktive og engagerende Dilemmaspil, og giver spillerne en bedre forståelse for dansk udviklingsarbejde, samt de forskelle og ligheder der kan være på at være ung i Danmark versus Vestafrika.


Dilemmaspillet henvender sig til elever i Udskolingen, og har særligt fokus på at formidle Verdensmål 5 - Ligestilling mellem kønnene, gennem storytelling, minispil, dilemmaer og videoer.


Brug Dilemmaspillet i din undervisining til at starte en sund og tankevækkende diskussion på klassen, i grupper eller i hjemmet, og tabubelagte emner, ligestilling og ulighed på verdensplan. Spillet kan endvidere bruges som inspiration til unge om hvordan teknologi og design kan bruges til at omsætte Verdensmålene til handling.

Præsenter eleverne for Dilemmaspillet med Lulu Lab's introduktionsvideo.

Lad eleverne spille Dilemmaspillet i grupper. Spil online på computer eller download til tablets via Google Playstore. Inden spilstart, anbefaler Lulu Lab, at eleverne ser videoen om selve Dilemmaspillet.

Udfordr eleverne med spændende, kreative opgaver. Alle opgaver handler om Verdensmålene, og kan downloades lige her.

Dilemmaspillet

Spilles i Chrome eller Firefox webbrowser


Sådan spiller du:

Klik eller træk med musen.

Hop med mellemrumstasten.
Om Dilemmaspillet:

Dilemmaspillet består af 4 kapitler: Pubertet, graviditet, kønssygdomme og prævention samt seksuelle rettigheder.


Dilemmaspillet inviterer spillerne på en rejse til Freetown, Sierra Leone, hvor de kan udforske storbyens skole, marked, sundhedsklinik, kirke og moske. I spillet bliver brugeren mødt af dilemmaer og læringsflows, hvor quizzer, storytelling, læringsvideoer og minispil engagerer og informerer spillerne om seksualundervisning.


Det grafiske design, historierne, dilemmaerne, de unge figurer samt de vejledende personaer, såvel som baggrundsmusikken, lydeffekterne og stemmerne i spillet, er blevet co-designet i tæt samarbejde med Red Barnet i Sierra Leone, BRAC i Uganda, samt kreative og talentfulde børn og unge fra udvalgte lokalområder i Uganda og Sierra Leone.

Dilemmaspillet og De 17 Verdensmål er delvist finansieret af Udenrigsministeriets Oplysningspulje.